Het ontstaan van TWC Handjes aan het Stuur

Het enthousiasme voor de koers is jaren geleden begonnen met een klein clubje mountainbikers van de ambulancedienst Helmond. Na een paar tochten te hebben georganiseerd werd het ook eens tijd om de racefiets tevoorschijn te halen.

De ritten werden frequenter, langer en ook de groep werd groter. Steeds meer enthousiastelingen sloten zich aan bij deze ontstane wielerclub. Collega’s van de ambulancedienst, collega’s uit omliggende ziekenhuizen, buurmannen, vrienden en bekenden. Allemaal met maar één doel en dat is gezellig samen fietsen!

Nadat de Brabantse wegen uitgebreid waren verkend, volgend er uitstapjes naar het Limburgse heuvelland, de Ardennen, Zeeland en de Vlaamse Kasseien. Ook de Friese Elfstedentocht kwam op het programma van de club, waarmee de eerste lange afstand routes werden verreden!

Een fietsweek in Frankrijk moest er dan ook maar van komen en met een grote club liefhebbers vertrok men naar Bourg d’Oisans, waar de bekende Alpencols werden verkend en bedwongen. Een prachtige week met vrienden, vol met gezelligheid waarin het vooral over de koers en het genieten op de fiets gaat en we elke prachtige dag afsluiten onder het genot van een ijskoud biertje!!

De toon was gezet, want het gebied van de Alpe d’Huez kwam nog twee keer op het programma van de traditionele fietsweek. Daarna volgden Bormio, Oostenrijk, Guillestre en de Dolomieten.

Niet alleen de fietsweek werd een vaste traditie op de koersagenda, vanaf februari werd er elke maand een grote koers gereden in binnen- en buiteland. Vanaf april/mei werden eveneens avondkoersen gereden voor de liefhebbers.

Een fietsweekend in september zorgt voor een mooie najaars-activiteit en vanaf de maand november, na de Koers van de Vallende Bladeren, stonden de mountainbiketochten weer op de agenda. Tussendoor werden er met behulp van sponsoren clubkleding aangeschaft waarmee we als ploeg goed voor de dag komen.

Al veel gedaan met vrienden en wielergekken en nog meer op het programma voor de komende tijd, en alles met maar één doel: goesting in en naast de koers!

Meer weten over TWC handjes aan het Stuur of lid worden?